Blog

Cum se instalează Windows 10. Manual și instalare pas cu pas

Windows 10 este cel mai recent sistem de operare Microsoft până în prezent. Acest sistem de operare a fost lansat în iulie 2015 și, de atunci, a adăugat treptat tot mai mulți utilizatori datorită faptului că este un sistem de operare ușor, funcțional și, mai ales, sigur. Datorită actualizărilor cumulate, în plus, prin instalarea unui singur patch, putem avea computerul nostru în cea mai recentă versiune imediat ce instalăm Windows 10 de la zero .

În continuare, vom explica pas cu pas cum se instalează Windows 10.

Cerințe pentru Windows 10

Cerințele minime pentru a putea instala și rula Windows 10 fără probleme sunt aceleași ca Windows 7:

 • 1 procesor Ghz.
 • 2 GB RAM.
 • 16 GB spațiu pe hard disk pentru Windows 10 32 biți și 20 GB spațiu pentru versiunea pe 64 de biți.
 • Placă grafică compatibilă DirectX 9.0.
 • Ecran cu o rezoluție minimă de 800 × 600.

Pregătirea instalării Windows 10

Dacă avem Windows 7 sau Windows 8.1 instalat pe computerul nostru, putem actualiza la noul Windows 10 fără a pierde datele și programele instalate pe computerul nostru prin Windows Update. Cu toate acestea, procesul de actualizare nu merge întotdeauna bine și, uneori, poate face computerul nostru inutilizabil și chiar face ca Windows-ul nostru să nu funcționeze corect.

De aceea, se recomandă întotdeauna efectuarea unei instalații curate, de la zero.

Descărcați Windows 10 gratuit și creați USB

Pentru a instala Windows 10 de la zero, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să descărcăm Windows 10 din următorul link . Microsoft ne va permite să descărcăm o imagine ISO a celei mai recente versiuni a sistemului de operare direct de pe serverele sale.

Odată ce imaginea ISO Windows 10 este descărcată, următorul pas va fi să îl ardeți pe un DVD sau o memorie USB. Pentru a-l înregistra pe un DVD, tot ce trebuie să faceți este să introduceți discul gol în computer și să faceți clic pe imaginea ISO Windows 10 cu butonul drept pentru a alege opțiunea de a arde imaginea.

În zilele noastre este mult mai practic să lucrați cu stick-uri USB, prin urmare, Microsoft ne oferă și opțiunea de a descărca și arde direct imaginea pe un DVD cu instrumentul de creare media. Această aplicație este gratuită și o putem descărca de pe site-ul web Microsoft  făcând clic pe „ Descărcați instrumentul acum ”.

Odată descărcat, îl rulăm pe computerul nostru și vom vedea o fereastră ca cea următoare.

Creați USB pentru a instala Windows 10 - Termeni de licență

Acceptăm termenii licenței și continuăm. Programul se va pregăti pentru crearea suportului de instalare.

Creați USB pentru a instala Windows 10 - Pregătirea PC-ului

După câteva secunde, programul ne va întreba ce vrem să facem, dacă să actualizăm computerul nostru (dacă nu avem cea mai recentă versiune de Windows 10 instalată) sau să creăm un mediu de instalare pentru un alt computer. În cazul nostru, selectăm această a doua opțiune pentru a continua.

Creați USB pentru a instala Windows 10 - Alegeți ce să faceți

În pasul următor putem personaliza suportul de instalare al Windows-ului nostru. Putem, de exemplu, să schimbăm limba, ediția sau arhitectura Windows pe care o vom instala. În mod implicit, va încărca configurația curentă a sistemului nostru.

Creați USB pentru a instala Windows 10 - Alegeți limba, arhitectura și ediția

Continuăm cu vrăjitorul și, în pasul următor, ne va întreba ce tip de suport vom folosi. De aici putem descărca și ISO-ul, așa cum am văzut anterior, de pe serverele Microsoft sau să creăm o unitate USB Flash pentru a instala Windows 10 de la ea.

Creați USB pentru a instala Windows 10 - Alegeți unde ardeți ISO-ul

Selectăm această primă opțiune și facem clic pe Următorul pentru a continua. În pasul următor, expertul va căuta unitățile USB conectate la computerul nostru și ni le va arăta în listă. Îl vom alege pe cel care corespunde memoriei USB unde vom copia Windows 10 (cu atenție, deoarece procesul va șterge toate datele existente) și vom face clic pe „Următorul” pentru a începe procesul.

Creați USB pentru a instala Windows 10 - Alegeți unitatea USB

Expertul va descărca cea mai recentă versiune a Windows 10 de pe serverele Microsoft și o va copia în memoria USB aleasă pentru a o converti într-o memorie de instalare. Acest proces poate dura câteva minute, așa că așteptăm calm să se termine.

După finalizarea procesului, vom avea memoria noastră USB gata să instaleze Windows 10 de pe ea pe computerul nostru. Îl extragem din computer și ne pregătim să continuăm.

Pregătiți calculatorul și configurați BIOS-ul

După ce vom avea memoria USB cu Windows 10 instalat pe computerul nostru, următorul pas va fi pregătirea computerului pentru a porni de la acesta. Fiecare placă de bază și fiecare model de computer este o lume, deci nu există un mod universal de a o face.

Pentru a introduce BIOS-ul sau UEFI-ul unui computer, ceea ce trebuie să facem este să-l activăm și, în timpul pornirii, să apăsați tastele F pentru a intra în acest meniu. Este posibil ca PC-ul nostru să intre în acest meniu cu tasta DELETE, depinde de modele.

Odată ajunși în interior, trebuie să căutăm secțiunea de pornire și să ne asigurăm că memoria USB cu Windows 10 este configurată ca pornire principală.

Deoarece ne aflăm în BIOS și urmează să instalăm Windows 10 de la zero, putem profita și activa Secure Boot și ne putem asigura că PC-ul este configurat în modul UEFI . În acest fel, putem profita la maxim de PC și să ne asigurăm că tot computerul nostru funcționează în siguranță.

Aceste opțiuni nu pot fi modificate (sau mai degrabă nu ar trebui) schimbate după instalarea Windows-ului. Dacă da, ar fi inutile.

Cum se instalează Windows 10 pas cu pas pe un computer de la zero

Următorul lucru de făcut este să inserați memoria USB în computerul oprit și să o porniți. Cu excepția cazului în care BIOS / UEFI al computerului nostru este configurat pentru a porni mai întâi de pe dispozitive amovibile, cum ar fi stick-urile USB, trebuie să apăsăm în  mod repetat tasta F8 în timpul pornirii (sau echivalent, în funcție de modelele de pe placa de bază) pentru a deschide meniul Boot și selectați USB-ul nostru cu Windows 10 pentru instalare.

Când sistemul încearcă să pornească din memoria USB, primul lucru pe care îl vom vedea va fi un mesaj care ne va solicita să apăsăm orice tastă pentru a începe cu instalarea Windows 10.

Porniți CD DVD pentru a instala Windows

Apăsați orice tastă și va începe o fereastră de încărcare în timpul căreia tot ceea ce este necesar pentru a începe expertul de instalare va fi încărcat în memorie.

Pregătirea pentru instalarea Windows

După această fereastră de încărcare, care durează câteva secunde, vom vedea fereastra inițială a asistentului de instalare Windows 10.

Alegeți limba pentru a instala Windows 10

În această fereastră trebuie să configurăm limba sistemului de operare, formatul de timp și valută și tipul de tastatură pe care vom folosi.

Faceți clic pe «Următorul» și în fereastra nouă care apare, faceți clic pe « Instalare acum ».

Porniți instalarea Windows 10

Expertul de instalare Windows va dura câteva secunde pentru a vă pregăti pentru instalare.

Pregătirea pentru instalarea Windows (din nou)

Următorul pas pe care v-l va solicita vrăjitorul este să introduceți numărul de licență al Windows-ului nostru. Dacă licența este înregistrată în BIOS / UEFI al computerului nostru, nu vom vedea această fereastră. În caz contrar, dacă îl avem la îndemână îl putem introduce sau, dacă nu, faceți clic pe „ Nu am o cheie a produsului ” pentru a continua fără licența menționată.

Introduceți licența Windows pentru instalare

În continuare, expertul ne va solicita versiunea Windows 10 pe care dorim să o instalăm. Trebuie să-l alegem pe cel care corespunde licenței noastre pentru a evita probleme.

Alegeți ediția Windows 10

Faceți clic din nou pe Următorul și vor apărea termenii licenței, pe care îi vom accepta să continuăm.

Acceptați termenii de utilizare Windows 10

Următoarea fereastră este una dintre cele mai importante. În ea vom alege tipul de instalație dorit:

 • Dacă dorim să actualizăm Windows și să nu pierdem date sau aplicații, vom alege „Actualizare”.
 • Pentru o instalare curată, vom alege „Personalizat”.

Actualizați sau instalați Windows 10 de la zero

În cazul nostru, selectăm a doua opțiune, personalizată și vom vedea un nou pas în asistentul unde să alegem partiția hard disk-ului unde vom instala Windows.

Dacă dorim să creăm partiții, faceți clic pe „Nou” și configurați spațiul pe care dorim să-l utilizăm pentru Windows-ul nostru. Dacă nu facem nimic, expertul va folosi automat tot spațiul pentru a instala Windows (și va crea partiția de recuperare de 500 MB). În a doua imagine putem vedea partițiile pe care Windows le creează implicit pentru a putea porni și lucra.

Faceți clic pe „Următorul” și procesul de instalare va începe. În timpul acestui proces, se vor desfășura o serie de sarcini:

 • Copiați toate fișierele de instalare pe hard disk.
 • Pregătiți fișierele pentru instalare.
 • Instalați funcțiile Windows.
 • Instalați actualizările incluse în suportul de instalare.
 • Finalizați instalarea.

Trebuie să așteptăm să se termine procesul de instalare. În timpul căreia, calculatorul va reporni de mai multe ori și, în plus, vom vedea diferite faze, atât a asistentului de instalare, cât și a configurației inițiale a Windows 10.

După repornire, Windows 10 va fi deja instalat, deși înainte de a-l folosi, va trebui să completăm următorul asistent de configurare inițial.

Configurare inițială după instalarea Windows 10

Odată terminată instalarea și pregătirile preliminare pentru Windows 10, vom vedea un asistent de configurare inițial din care va trebui să configurăm sistemul nostru de operare.

Configurare de bază

Primul lucru care va apărea în acest vrăjitor de configurare va fi Cortana, vrăjitorul personal. Poate chiar ne sperie, pentru că va începe prin a vorbi.

Dacă nu dorim ca Cortana să ne ajute în această configurație inițială, atunci putem face clic pe pictograma microfonului care apare în stânga jos pentru a-l tăcea.

În continuare, ceea ce trebuie să configurăm în Windows 10 este regiunea sistemului de operare, precum și aspectul tastaturii pe care îl vom folosi. În plus, expertul ne va permite să adăugăm alte machete de tastatură, dacă sunt utilizate. Dacă nu vom adăuga alte machete de tastatură, atunci vom face clic pe „Salt” pentru a continua.

Configurarea Rețelei

Expertul de configurare Windows 10 va avea apoi grijă de o serie de setări, precum rețeaua. Dacă suntem conectați prin cablu, expertul se va conecta automat la Internet. Dacă o facem prin Wi-Fi , vom vedea o listă cu toate rețelele și va trebui să alegem a noastră.

Instalați Windows 10 - Pregătiți ce este nou

Setările contului

Odată conectat la rețea, unul dintre cei mai controversați pași din Windows 10 vine: logarea cu un cont Microsoft . Dacă avem contul și îl vom folosi, putem introduce e-mailul și parola noastră în acest vrăjitor pentru a vă autentifica. Dacă nu avem un cont, putem crea unul nou de aici.

Un cont Microsoft ne oferă multe avantaje atunci când folosim sistemul de operare, cum ar fi accesul la OneDrive și posibilitatea sincronizării configurației PC-ului cu cloud. De asemenea, ne permite să accesăm Microsoft Store pentru a descărca aplicații din magazinul Windows.

Ce se întâmplă dacă vrem să folosim un cont local Windows 10? Microsoft a complicat această opțiune în Windows 10 Home, dar este posibil să facă acest lucru. Pur și simplu trebuie să evităm conectarea la Internet în timpul instalării, astfel încât să ne apară această posibilitate. În orice caz, vă recomandăm să alegeți să vă autentificați cu Contul Microsoft.

Următorul pas va fi crearea unui PIN pentru a vă autentifica. Datorită acesteia vom putea începe mai repede cu codul numeric, în loc să scriem din nou parola din nou, ceea ce, din motive de securitate, ar trebui să fie destul de lung.

Setări servicii Microsoft

Următorul pas ne va permite să alegem dacă dorim sau nu să activăm istoricul activității . Această funcție ne permite să sincronizăm toate calculatoarele și dispozitivele noastre, astfel încât să putem continua ceea ce facem într-unul dintre ele în oricare altul. Toate mulțumim Contului nostru Microsoft. Dacă nu îl vom folosi, îl putem nega, că procesul va continua oricum.

Instalați Windows 10 - Istoricul activităților

Vom vedea și un ecran care ne va permite să instalăm aplicația  «Telefonul tău» și să configurăm direct Windows 10 astfel încât să putem controla mobilul de pe PC.

Instalați telefonul Windows 10 - Pereche

În continuare, va trebui să alegem dacă dorim să activăm OneDrive pentru a salva toate datele cu caracter personal în cloud Microsoft sau dacă dorim să salvăm datele local pe PC.

Instalați Windows 10 - OneDrive

Windows 10 ne va oferi, de asemenea, posibilitatea de a instala o versiune de încercare a Office 365 în sistemul de operare sau de a cumpăra direct licența suită.

Instalați Windows 10 - Office 365

În continuare, va trebui să alegem dacă dorim ca Cortana să fie asistentul nostru personal sau dacă dorim să fie dezactivat asistentul digital. Dacă îl activăm, Cortana ne va ajuta cu mementouri, ne va ajuta să căutăm lucruri și ne va spune și glume proaste. De asemenea, putem bifa caseta care ne va permite să indicăm dacă dorim să răspundem automat la comanda vocală „Hello Cortana”.

Instalați Windows 10 - Activați sau opriți Cortana

Setările de confidențialitate

Și, în sfârșit, nu trebuie decât să configurăm diferitele opțiuni de confidențialitate ale Windows 10 . Aceste opțiuni sunt foarte clare și explicative și ne anunță cum și pentru ce Windows 10 vor folosi datele noastre. După cum ne dorim, îl putem permite sau vă poate împiedica accesarea acestor date.

Punctele de confidențialitate Windows 10 pe care le vom configura sunt:

 • Recunoaștere a vorbirii.
 • Locație.
 • Găsește dispozitivul meu.
 • Trimiteți diagnosticarea către Microsoft.
 • Îmbunătățirea scrierii.
 • Obțineți experiențe personalizate.
 • Permiteți aplicațiilor să utilizeze codul de publicitate.

Desigur, aceste (și alte) opțiuni de confidențialitate pot fi configurate mai târziu după instalarea Windows 10.

După ce este configurat, expertul de configurare va termina pregătirea Windows 10 pentru noi.

Acest proces poate dura câteva minute și când este terminat, putem vedea desktopul Windows. Am instalat deja de la zero Windows 10.

Instalați Windows 10 - End

Actualizați Windows și afișați pictogramele: Windows 10 post-instalare începe

Personalizați desktopul

După ce terminăm de instalat Windows 10, ne putem vedea desktopul cu coșul de gunoi și, dacă am fi folosit anterior sistemul de operare pe un alt computer, fundalul desktop și tema de culoare.

Odată ce vom avea controlul asupra computerului, primul lucru de făcut ar fi să aducem pictogramele Computer și Documente pe desktop. Pentru a face acest lucru, va trebui să deschidem doar meniul Configurare> Personalizare> Teme și să facem clic pe „ Configurare pictogramă desktop ”.

Activați pictogramele desktop Windows 10

Instalați cele mai recente corecții

Următorul pas ar fi să executați Windows Update pentru a actualiza Windows 10 la cea mai recentă compilare disponibilă, cu patch-uri cumulate. Pentru a face acest lucru, din nou în meniul de configurare, mergem la secțiunea „ Actualizare și securitate ” și de acolo vom căuta actualizările disponibile.

Actualizați Windows 10 cu Windows Update

Instalați driverele în Windows 10

Pe lângă actualizări și patch-uri, prin Windows Update putem descărca și instala drivere sau drivere care nu au putut fi activate în timpul instalării Windows 10 . În acest fel, sistemul nostru va fi complet gata și toate componentele noastre vor funcționa normal.

În cazul în care ceva încă nu funcționează și Windows Update nu descarcă driverele corespunzătoare, nu vom avea de ales decât să le căutăm pe site-ul web al producătorului. De exemplu, dacă placa noastră de bază este Gigabyte, va trebui să mergem pe site-ul respectiv pentru a descărca cele mai recente versiuni ale acestora. Pe lângă toate, se recomandă descărcarea și instalarea manuală a driverelor NVIDIA și AMD pentru a profita de îmbunătățirile celor mai recente versiuni.

În cazul în care vom continua să avem probleme cu driverele Windows, atunci trebuie să apelăm la alte programe terțe special concepute pentru a ne ajuta să descărcăm și să instalăm driverele pentru computerul nostru. Unul dintre cele mai bune este IObit Driver Booster .

Instalați programe

Pentru a termina, trebuie doar să descărcăm și să instalăm programele esențiale . Unele dintre cele mai comune care nu pot lipsi pe niciun computer sunt:

 • Browser web: Google Chrome sau Firefox.
 • Compresor de fișiere: WinRAR sau PeaZip.
 • Player media: VLC sau MPC-HC.
 • Editor foto: Photoshop sau GIMP.
 • Office: Office sau LibreOffice.
 • Muzică: Spotify sau Aimp.
 • Managerii de descărcări: uTorrent, Transmission sau Jdownloader.
 • Jocuri: Steam.

Posibile defecte ce pot aparea la un calculator

In timpul functionarii se inchide brusc
In 95% din calculatoarele care manifesta acest defect, problema este cauzata ori de supraincalzire ori de insuficienta de tensiune.
Supraincalzirea inseamna ca procesorul, ori cipul placii video, ajunge la o temperatura critica si intra in protectie pentru a nu se arde.
O curatare completa de praf (mentenanta periodica) care include si inlocuirea pastelor termo-conductoare ar trebui sa rezolve problema.
Insuficienta de tensiune inseamna ca sursa de alimentare nu mai are suficienta putere pentru consumul de tensiune ce il genereaza calculatorul, prin urmare aceasta trebuie inlocuita
In timpul functionarii, aleatoriu apare un ecran albastru cu mult scris alb si se restarteaza
Acel ecran albastru se numeste “Blue screen” si poate aparea din cauza unei componente defecte, ori a unui erori generata de sistemul de operare.
Componenta ce cauzeaza blue screen-ul, poate fi cateodata foarte greu de identificat deoarece se manifesta aleatoriu, adica poate sa apara odata la cateva ore.
Pentru identificarea componentei defecte, trebuie verificata in prima faza memorie RAM si hard disk-ul, acestea fiind principalele componente ce se pot defecta usor si cauza aparitia erorii.
Daca in urma testelor nu reiese nici o componenta a fi defecta, se trece la verificarea software (sistemului de operare).
Programele software ce testeaza componentele, nu sunt 100% sigure, de cele mai multe ori identificarea cauzei unui astfel de defect tine de experienta tehnicianului.
Calculatorul porneste dar cand apare sigla Windows-ului ramane blocat sau se reseteaza
Asta inseamna ca nu mai intra in Windows si ar trebui reinstalat.
Posibile cauze ce duc la manifestarea unei astfel de defectiuni sunt: sistem de operare virusat, hard disk defect, modificarea voita sau nu de catre utilizator a unor fisiere importante din sistemului de operare.
In cazul in care exista date importante (poze, documente, filme, baze de date ale programelor, mail-uri) in calculator, acestea se pot pierde daca nu sunt salvate inainte de a incepe reinstalarea sistemului de operare.
Sistemul de operare si aplicatiile se incarca greu
Tehnologia avanseaza foarte repede la nivel hardware cat si la nivel software.
Aplicatiile ce le folosim de zi cu zi sunt actualizate constant, automat acestea trag de la sine un consum mai mare de resurse. Aceste resurse inseamna viteza procesorului, cantitatea de memorie ram, viteza hard disk-ului.
Luati in considerare faptul ca sistemul de operare gol (fresh install) are nevoie de o anumita cantiate de resurse pentru a functiona in parametrii lui normali.
Dupa care urmeaza programul antivirus si alte programe care ruleaza in background (fara a fi vazute), orice program cat de insimnificativ ar parea, prezenta lui in sistemul de operare atrage de la sine un consum de resurse in plus.Incearca urmatoarele operatiuni:
1. Ruleaza o scanare completa a calculatorului de virusi.
2. Ruleaza o defragmentare a hard disk-ului (butonul start ->program -> Administrative Tools).
3. Instaleaza si ruleaza un program de curatare a registrilor, recomandam CCleaner.
4. Dezinstaleaza orice program pe care nu il folosesti sau nu il cunoasteti (Control panel -> Add or remove programs).
Cand apesi butonul de power, nu se aprinde ecranul si se aud cateva beep-uri
Precum defectul de la punctul nr.1, calculatorul nu afiseaza imagine pe ecran din cauza unei componente defecte.
Beep-urile ce se aud, semnifica un COD pe care BIOS-ul placii de baza il reda pentru a semnala componenta ce o detecteaza a fi defecta.Fiecare placa de baza sau mai bine zis BIOS emite astfel de COD-uri, ele pot fi diferite in functie de bios.
Beep-urile de obicei sunt de genul 3 scurte – 1 lung, 4 lungi, 2 scurte – 2 lungi si asa mai departe.
Daca ai un calculator ce manifesta un astfel de simptom, poti cauta in cartea placii de baza codurile de eroare (beep codes), daca nu mai ai cartea placii de baza, o poti gasi pe internet in format digital, de obicei pe site-ul producatorului.
Cand deschizi o pagina de internet apar si alte pagini nedorite cu reclame
Cand deschizi o pagina de internet, brusc mai apare inca una cu o reclama sau te redirectioneaza catre un alt site pe care nu ai dorit sa-l accesezi.
Inseamna ca sistemul de operare a fost infectat cu virusi de tip malware, adware care au ca scop afisearea de reclama abuziva.
O modalitate simpla prin care este posibil sa poti elimina usor acest tip de infectie, este instalarea unui program de scanare si curatare anti-malware.Recomandam Malwarebytes, un program simplu de utilizat si care vine si in varianta freeware.
Pe ecran apar diverse dungi colorate sau caractere indescifrabile

Daca pornesti calculatorul si observi ca pe ecran apar dungi subtiri de diverse culori care sunt statice ori se plimba sau fluctueaza, este posibil ca placa video sa fie defecta.

O alta manifestare a placii video defect, mai este afisarea cifrelor si a literelor sub forma de anumite caractere indescifrabile.
In proportie de 98% cauza pentru care placa video se defecteaza este supraincalzirea, tocmai din acest motiv este recomandata o curatare completa a calculatorului de praf + inlocuirea pastei termoconductoare.

Daca placa video este integrata in placa de baza, problema poate fi cauzata de catre memoria RAM.
Memoria placii video integrat este preluata din memoria RAM, iar in cele mai multe cazuri, caracterele indescifrabile sunt cauzate de erori aparute la memorie RAM. Pentru identificarea placutei de memorie RAM defecta, aceasta trebuie scanata cu programe dedicate de test.

Cand apesi pe butonul de Power nu se intampla nimic
De cele mai multe ori, acest defect este cauzat de catre sursa de alimentare. Daca se incearca cu o alta sursa si tot nu functioneaza, este foarte posibil ca placa de baza sa fie problema.

.

Nu functioneaza internet-ul
Internetul nu poate functiona din variate motive.
Daca nu esti un utilizator de calculator avansat si nu ai suficiente cunostiinte pentru a sti ce pasi trebuie sa urmezi in vederea depanarii unui calculator fara conectiune la internet, inainte sa apelezi la un tehnician pentru asistenta, tine cont de urmatorele indicatii.1. Daca ai instalat un router, deconecteaza-l 2-3 minute de la priza.
2. Daca ai router, scoate cablul de internet din portul (WAN) si incearca conectiunea direct in placa de retea (sa elimini router-ul).
3. Daca esti conectat prin Wi-fi, acceseaza optiunea de Troubleshoot a sistemului de operare, cateodata rezolva problema.
4. Verifica daca led-urile placii de retea sunt aprinse, daca nu sunt inseamna ca placa de retea nu are conectiune (ori s-a ars, ori nu are semnal de la provider-ul de internet).
5. Verifica daca driver-ul placii de retea este instalat corect (click dreapta My Computer -> Properties -> Device manager), daca placa de retea nu este instalata corect, in lista la “Network adapter” ar trebui sa apara un semn al exclamarii galben.
6. Verifica in Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings daca placa de retea este Disable, daca este, clic dreapta pe pictograma acesteia si Enable.
Se aude ca porneste, dar nu se aprinde ecranul
Acest simptom poate fi cauzat de orice componenta a calculatorului, au fost situatii cand si un simplu cablu SATA de la hard disk, tinea calculatorul in scrut.
De cele mai multe ori, componente precum placa de baza, memoria ram sau placa video au fost raspunzatoare de cauzarea defectiunii de acest tip.
In aceasta situatie, doar in service se poate realiza o diagnosticare exacta a defectului.

PRELUAREA IN SERVICE A CALCULATOARELOR

 • Pentru intocmirea corecta si completa a devizului de reparatie pentru un calculator ce prezinta defecte de afisaj, placa de baza, este necesar ca acesta sa fie lasat in service pentru diagnosticare.
 • Timp-ul estimativ pentru diagnosticare este intre 12-48 ore (variaza in functie de complexitatea defectului si rata de aglomerare a service-ului).
 • Calculatorul este lasat in service pe baza unui proces verbal de predare-primire.
 • 95% din calculatoare, sunt reparate intr-un interval de 24-48 ore.
 • Dupa diagnosticare, te sunam in legatura cu defectul calculatorului si cost-urile aferente reparatiei.
 • In majoritatea cazurilor, calculatoarele sunt reparate in aceeasi zi dupa diagnosticare.
 • Se merge mai departe cu reparatia doar cu acordul clientului.
 • Te anuntam noi de indata ce calculatorul este reparat si gata de predare.
 • Diagnosticarea 50 lei, se plateste doar daca nu se accepta reparatia dupa ce diagnosticarea a fost finalizata.