CUM SALVEZI UN LAPTOP PE CARE AI VARSAT APA SAU CAFEA

Mulți dintre noi ne bem cafeaua la birou sau consumăm diferite tipuri de băuturi în fața laptopului, astfel că șansele să vărsăm din greșeală cafeaua, apa sau sucul pe laptop sunt foarte mari. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți salvezi laptopul la timp într-o astfel de situație.

 

OPRESTE ALIMENTAREA CU ENERGIE A LAPTOPULUI

 

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci după ce ai vărsat apă sau orice tip de lichid pe laptop este să scoți laptopul din priză. De asemenea, ar fi ideal dacă ai putea să scoți bateria dispozitivului astfel încât oprirea acestuia să se realizeze într-un mod cât mai rapid, dacă nu îl poți închide așa cum o făceai de obicei.

 

ASEAZA LAPTOPUL CU FATA IN JOS

 

De ce e recomandat să faci acest lucru? Ei bine, pentru a evita apariția unei avarii electrice e foarte important ca lichidul să nu ajungă la placa de bază, iar această poziție a laptopului va face ca apa să se scurgă în afara dispozitivului, ci nu în interiorul acestuia.

 

FOLOSESTE UN SERVETEL ABSORBANT PENTRU A STERGE SUPRAFATA CU PRICINA

 

În acest sens este recomandat să folosești o cârpă care nu lasă scame și care are o capacitate mare de absorbție a lichidelor. Important de precizat ar fi faptul că tastele de la tastatură nu ar trebui să stea prea mult în contact cu lichidul așa că asigură-te că le-ai șters bine, mai ales dacă ai vărsat suc pe ele, deoarece acesta devine lipicios.

 

ASIGURA-TE CA DISPOZITIVUL E USCAT INAINTE DE A-L DESCHIDE

 

Pentru ca dispozitivul să fie complet uscat e nevoie de 24 de ore sau chiar 48 de ore. Nu încerca să folosești uscătorul de păr pentru a grăbi procesul, deoarece tot ceea ce vei reuși să faci este să agiți particulele de apă, care în contact cu praful strâns în interior vor crea „pământ ud” care se depune pe componente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *