FILE SERVER SI BACK-UP

Un server este o parte importanta dintr-o retea care are un numar de functii critice, care pot include, acces partajat la fisiere, controlul accesului la retea, centrala e-mail si management de colaborare. In ceea ce priveste partajarea de fisiere, server-ul este centrala „cabinetul de depozit” in care sunt pastrate informatiile unei afaceri. In cazul in care utilizatorii individuali salveaza fisiere de pe hard disk-ul individual al unui calculator, fisierele nu sunt usor accesibile pentru altii sau in cazul in care ceva nu merge bine cu computerul, accesul la fisierele de pe acesta nu vor fi afectate. Cu o retea de server, in cazul in care computerul este oprit sau hard-disk-ul prezinta probleme, puteti accesa in continuare fisierele. Un server poate avea un sistem construit pentru recuperarea datelor in anumite cazuri critice. Exista, de asemenea, mai multe aplicatii destinate functionarii unui server, care odata instalate vor spori foarte mult productivitatea unei afaceri si procesul de comunicare.

De ce este important sa ai un Server de fisiere?

  • Acces

    Acces partajat la fisiere din reteaua locala sau prin VPN

  • Nu se pierd date

    In cazul in care ceva nu merge bine pe unul din computerele de lucru din retea sau pierdeti date, accesul la fisierele de pe server nu vor fi afectate si va puteti recupera datele dvs.

  • Back-up si recuperare

    Server-ul in sine este configurat sa efectueze backup-uri in oglinda pe alte HDD-uri interne. Este putin probabil ca toate HDD-urile din server sa cedeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu